YİYECEKLER MİKROBİYOTAYI NASIL ETKİLER?

YİYECEKLER MİKROBİYOTAYI NASIL ETKİLER?

7 Şubat 2018

Yediğiniz yiyecekler, iyi ve kötü bağırsak bakterilerinin dengesinde önemli bir rol oynarlar.

Örneğin, yüksek şekerli ve yüksek yağlı beslenme, bağırsak bakterilerini olumsuz şekilde etkiler ve zararlı türlerin büyümesine izin verir. Yanlış bakterileri düzenli olarak besledikten sonra, daha hızlı büyüyebilir ve onlara engel olabilecek yeterli yararlı bakteri olmadan da çok daha kolay kolonileşirler. Zararlı bakteriler, sağlıklı bir dengesine sahip insanlarınkinden daha fazla kaloriyi emmesine neden olabilir.

Çalışmalar aynı zamanda antibiyotiklerin özellikle çocukluk ve ergenlik çağında alındığında bazı bakteri türlerinde kalıcı değişikliklere neden olabileceğini göstermiştir.

Antibiyotik kullanımı çok yaygın olduğu için, araştırmacılar bunun ileriki yaşlarda insanlarda sağlık sorunlarına nasıl neden olabileceğini inceliyorlar.

Sonuç olarak bağırsak bakterileri yediğiniz gıdalardan etkilenir. Gıdaları korumaya yönelik kimyasal ilaç artıkları ve antibiyotikler bağırsak bakterilerindeki dengeyi bozabilir.

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. Siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.
Detaylı bilgiye Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.
Tamam